Lignje na kvarnerski

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Očistite lignje pa u njih stavite narezan sir na kocke obložen tanko narezanom pancetom. Tako pripremljene lignje nabodite na ražnjiće. Pecite ih na roštilju ili grill tavi oko 10 min lagano ih okrećući
  2. Od maslinova ulja, sitno sjeckanog češnjaka i peršina napravite lagani preljev kojim prelijte lignje kad su pečene.
  3. Posebno skuhajte brokulu i krumpir narezan na kocke koje poslužite toplo kao prilog uz lignje. Ukrasiti limunom po želji.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 8 lignji srednje veličine (600-700g)
  • 150g sira gaude (ili nešto slično)
  • 150g suhe pancete
  • svježi listovi peršina
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 1dl maslinova ulja
  • sol, papar
  • 500 g brokule
  • 500 g krumpira

Vino Degrassi Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: