Dekonstruirani brudet

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Škarpinu filetirajte pa filete prepolovite i stavite sa strane. Riblji temeljac napravite tako da na maslinovu ulju popržite ploškice crvenog luka, mrkve, celera i peršina. Dodajte potom zgnječeni češnjak i podlijte bijelim vinom, a zatim dodajte riblju glavu i kosti te vode da sve bude pokriveno. Kuhajte 10 minuta.
  2. Pola fileta posolite i ispržite s obje strane i izvadite iz tave.
  3. Na istu masnoću dodajte sitno nasjeckani crveni luk i pirjajte ga 20 minuta, uz povremeno zalijevanje ribljim temeljcem. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, kratko popržite (1 min), samo da se zabijeli.
  4. Zatim dodajte sitno nasjeckane pelate i 100 ml ribljeg temeljca, prokuhajte pa dodajte pečene filete i ostavite da se kuha 5 - 6 minuta. Dodajte, po želji, soli, papra i peperoncina.
  5. Zagrijte riblji temeljac, a kad proključa, postupno, uz miješanje, dodajte palentu. Kuhajte 2 - 3 minute. Na kraju dodajte maslac.
  6. Prije posluživanja preostale filete posolite, ispržite s obje strane i položite na brudet. Pospite listićima peršina i poslužite uz palentu. Ako želite, pokapajte maslinovim uljem.

Sastojci

Za 4 osobe

Sastojci:

  • 1,2 kg škarpine
  • 300 g crvenog luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 400 g pelata rajčice
  • 200 ml maslinova ulja
  • 1 peperoncino (po želji)
  • 1 vezica peršina, list

Temeljac:

  • 50 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g korijena peršina
  • 2 - 3 zrna papra
  • 100 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 ml bijelog vina
  • 30 ml maslinova ulja

Palenta:

  • 150 g palente
  • 500 ml ribljeg temeljca
  • 60 g maslaca
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol

Vino Zlatan Pošip


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: