Punjeni pileći batak i zabatak

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Očistite šampinjone i narežite ih na ploške. Opreite poriluk pa ga narežite na kolutiće. Narezane namirnice popirjate na maslinovu ulju i sitno sjeckanom češnjaku
  2. Nakon 5-6 minuta poriluk i gljive podlijte vodom, malo posolite i pirjajte još 15 minuta. Dodajte nasjeckanu mentu, naribani sir pa sve usitnite štapnim mikserom.
  3. Izvadite kost iz pilećih zabataka pa ih nadjenite smjesom od gljiva, poriluka i sira kroz otvor gdje je izvađena kost. Nadjevene zabatke zatvorite čačkalicom ili kuhinjskim koncem
  4. Popecite ih u grill ili dubljoj na zagrijanom ulju pa kad zažute podlijte vinom i pustite da tekućina ishlapi.
  5. Za prilog pripremite palentu. U litru kipuće zasoljene vode dodajte kukurazno brašno, neprekidno mješajući da se ne naprave grudice. Kad je palenta gotova pustite da se malo ohladi i poslužite ju uz punjene batke.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 srednja pileća zabatka
  • 200g poriluka
  • 200g šampinjona
  • 100g sira
  • 2 režnja češnjaka
  • žlica svježe mente
  • 1dl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • 300g kukuruznog brašna

Vino Erdut Chardonnay


0,75L

Temp. serviranja:
12-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: