Sirove okruglice od gljiva

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Sjemenke bundeve u multipraktiku sameljite u brašno.
  2. Ostale sastojke također sameljite, ali da u smjesi ostane i krupnijih komadića, pa u nju dodajte brašno od bundevinih sjemenki.
  3. Oblikujte okruglice i dehidrirajte ih preko noći na 45 °C.
  4. Poslužite ih kao glavno jelo s nekim od sirovih preljeva ili kao dodatak u sirovim juhama.

Sastojci

Za 0 osoba
  • 1 šalica vrganja mariniranih u tamariju pola sata (mogu i šampinjoni ili shii-take gljive)
  • prstohvat soli
  • 1 šalica sjemenki bundeve
  • 1 šalica naribane mrkve
  • ½ glavice ljubičastog luka, usitnjenog
  • 1 češanj češnjaka
  • sok od ½ limuna
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 mediol datulja, jako usitnjena 

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: