Fritaja sa šparogama

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Šparoge stavite u kipuću posoljenu vodu, blanširajte nekoliko minuta i ocijedite.
  2. Jaja razmutite, dodajte naribani sir, sol, papar i promiješajte.
  3. Na zagrijano ulje u tavi dodajte popola prerezanu rajčicu i pržite je da uvene, zatim dodajte špinat i šparoge. Malo posolite i lagano pirjajte da se tekućina ukuha.
  4. Prelijte pripremljenim jajima i pržite dok se jaja ne stisnu.
  5. Maknite s vatre, ostavite poklopljeno nekoliko minuta, a zatim poslužite toplo.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 vezica zelenih šparoga (200 g)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 150 g cherry rajčica
  • 50 g lista mladog špinata
  • 8 jaja
  • 50 g sira ribanca
  • sol, papar

Vino Daruvar Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
8-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: