Svinjska leđa s pesto umakom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Prvo pripremite pesto tako da sve sastojke osim maslinova ulja stavite u mužar i dobro ih izgnječite. Nakon toga polako umješajte maslinovo ulje dok ne dobijete pesto odgovarajuće gustoće i dobro povežete sve sastojke.
  2. Napravite  marinadu za kotlete na način da ćete pomješati sitno sjeckane listove timijana, sol, češnjak i svježe mljeveni papar. Sve izgnječite u mužaru pa dodajte maslinovo ulje, koricu i sok od 1 limuna. Dobivenom marinadom dobro premažite svinjske kotlete i pustite ih da se mariniraju desetak minuta ili duže.
  3. Zagrijte grill tavu debljeg dna pa na nju staviteb peći marinirane kotlete. Pecite ih nekoliko minuta sa obadvije strane pazeći da se ne posuše ted a ostanu sočni. Nakon što ste ih ispekli ostavite ih nekoliko minuta da “odmaraju” kako bi se svi sokovi od pečenja upili u meso.
  4. Poslužite ih prelivene pesto umakom uz prilog od kuhanog povrća ili pire krumpira sa zelenom salatom po izboru.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800g svinjskih leđa (kotleta)
  • 2 žlice svježeg timijana
  • 2 režnja češnjaka
  • naribana korica i sok od 1 limuna
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Za pesto:

  • 1 režanj nasjeckanog češnjaka
  • 2 šake nasjeckanog svježeg bosiljka
  • 1 žlica prepečenih sjemenki pinjola
  • 2 žlice svježe ribanog parmezana
  • 3 žlice maslinova ulja

Vino Kalazić Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: