Kroketi od krumpira sa slaninom

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Krumpir u ljusci skuhajte u slanoj vodi. Ogulite ga i ispasirajte dok je još topao.
  2. Pustite da odstoji 30-ak minuta. Dodajte mu omekšani maslac, jaja, brašno, naribani parmezan, posolite i popaprite pa umijesite glatko tijesto.
  3. Na pobrašnjenoj dasci oblikujte male rolice, a zatim narežite valjuške. Slaninu narežite na kockice pa u svaki valjušak ugurajte po jednu kockicu.
  4. Valjuške oblikujte u kuglice pa ih umočite u krušne mrvice i pecite u dubokom ulju do zlatnožute boje. Poslužite kao prilog uz pečeno meso s umakom.

Sastojci

Za 6 osoba

Za njoke:

  • 800 g krumpira
  • 50 g maslaca
  • 2 jaja
  • 250 - 300 g oštrog brašna
  • sol
  • papar
  • 40 g parmezana
  • 150 g suhe slanine
  • 75 g krušnih mrvica

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: