Mini cheesecake s borovnicama

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

135 min
  1. Sve sastojke za tijesto stavite u multipraktik, miksajte ih dok se svi ne usitne i povežu u grubo tijesto.
  2. Raspodijelite tijesto u kalupe za muffine i utisnite ga prstima po utorima kalupa da bude čvrsto.
  3. Sve sastojke za kremu, osim borovnica i kokosova maslaca, miksajte u blenderu dok ne nastane glatka smjesa. Potom dodajte rastopljeni kokosov maslac te još malo miksajte.
  4. Raspodijelite kremu preko tijesta u kalupima i pospite borovnicama.
  5. Stavite sve u zamrzivač da odstoji 2 sata pa poslužite.

Sastojci

Za 2 osobe

Tijesto:

  • 2/3 šalice datulja mediol
  • 1 šalica badema
  • 1 šalica sjemenki smeđega lana, samljevenih u mlincu za kavu
  • 1 žličica cimeta
  • sok od pola limuna
  • 1 žličica praha bourbon vanilije
  • vode, prema potrebi

Krema:

  • 2 i 1/2 šalice indijskih oraha (namakanih dulje od 3 sata)
  • 1/2 šalice rastopljenog kokosova maslaca
  • sok od pola limuna
  • 1/2 šalice agavina ili javorova sirupa
  • 1/2 šalice kokosova mlijeka
  • 1 šalica borovnica (svježih ili zamrznutih)
     

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: