Zelene palačinke sa sladoledom od kelja i bijelom kremom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Sastojke za palačinke miksajte u jakom blenderu dok ne nastane glatka smjesa, gotovo tekućina.
  2. Oblikujte na silikonskoj podlozi dehidratora krugove (palačinke) debljine 3 - 4 mm pa sušite 8 sati na maksimalno 45 °C (okrenite ih nakon 5 sati).
  3. U blenderu miksajte sve sastojke za sladoled dok ne nastane glatka krema. Stavite kremu u zamrzivač da odstoji 4 sata.
  4. Sve sastojke za bijelu kremu miksajte u blenderu.
  5. Rasporedite bijelu kremu po palačinkama, a potom  na svaku palačinku stavite 2 - 3 kuglice sladoleda, oblikovane žlicom za sladoled. Postupak možete ponoviti još jednom.
  6. Ukrasite ih crnim sezamom i listićima mente.

Sastojci

Za 4 osobe

Smjesa za palačinke:

  • 12-ak zamrznutih banana (kada su zamrznute tijesto neće potamnjeti)
  • sok od 1 limuna
  • 4 žlice praha alge spiruline

Sladoled:

  • 2 zamrznute banane
  • 1 šalica koksova mlijeka, iz limenke
  • 5 - 6 kockica leda
  • 1 šaka kovrčavog kelja
  • 5 datulja mediol
  • 1 žličica bourbon vanilije
  • sok od pola limuna

Bijela krema:

  • 2 šalice preko noći namakanog kokosova brašna
  • 2/3 šalice indijskih oraha (namakanih dulje od 2 sata)
  • ½ šalice otopljenog kokosova maslaca
  • 1 zamrznuta banana
  • 4 velike žlice agavinog sirupa (ili meda ili javorova sirupa)
  • 1 žlica limunova soka
  • 2 žličice sušene korice naranče (može i bez nje)
  • ½ žličice praha bourbon vanilije
  • ½ žličice praha muškatnog oraščića (može i bez njega)
  • ½ šalice bademova mlijeka (ili prema izboru)

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: