Recepti
/
Juhe
Turska juha od celera
Vaša ocjena:
3
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
50 min
Za temeljac sitno nasjeckajte mrkvu, luk, celer i korijen peršina pa ih popržite na maslinovu ulju. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, kratko ga pržite, samo da zabijeli. Zatim podlijte vinom pa kuhajte dok alkohol ne ispari, a potom podlijte vodom te dodajte zrna papra i lišće peršina pa kuhajte 15 minuta.
Krumpir i mrkvu ogulite i narežite na kocke, celer ogulite i narežite na velike kocke. Stavite povrće u lonac, prelijte temeljcem i kuhajte. Luk i koromač nasjeckajte i pržite 10 minuta na maslinovu ulju. Kada povrće bude napola kuhano, dodajte mu luk i koromač pa posolite i zajedno kuhajte 10 - 15 minuta. Ako ostane previše tekućine, nastavite kuhati otklopljeno. Kada se juha skuha, izvadite celer i narežite ga na manje kocke pa ga vratite u juhu. Začinite paprom i muškatnim oraščićem, ako želite, i poslužite.
Savjet:
Ovo jelo idealno je završiti svježe kosanim češnjakom u maslinovu ulju.
Sastojci
Za
4
osobe
800 g korijena celera
400 g krumpira
150 g crvenoga luka
200 g mrkve
100 ml maslinova ulja
200 g koromača
sol i papar,
naribani muškatni orah (prema želji)
800 ml povrtnog temeljca
Temeljac
:
50 g mrkve
80 g korijena celera
50 g korijena peršina
50 g lista peršina
100 g crvenoga luka
1 češanj češnjaka
80 ml bijelog vina
40 ml maslinova ulja
2 - 3 zrna papra
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Bio češnjak Natur*pur
Bio kocka za juhu Natur*Pur
Bio mrkva Natur*pur
Celer
Krumpir Natu*pur