Zelene palačinke sa špinatom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

50 min
  1. Špinat kratko blanširajte posoljenom vrelom vodom, ohladite u hladnoj vodi, dobro ocijedite i narežite. Umutite jaja i vrhnje te im, miješajući, dodajte brašno i mlijeko.
  2. Kada dobijete gustu smjesu za palačinke bez grudica, lagano posolite pa dodajte papar, pripremljeni špinat, bosiljak, peršin, vlasac, češnjak, usitnjeni sir i dobro promiješajte.
  3. Smjesu ostavite da odstoji oko 15 minuta, a zatim u maloj tavi, na nekoliko kapi ulja, ispržite male, deblje palačinke. Poslužite kao snack ili kao prilog jelu ili salatama.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g brašna
  • 3 jaja
  • oko 300 ml mlijeka
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 150 g špinata
  • sol i papar
  • 1 žlica narezanog bosiljka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica narezanog vlasca
  • 2 protisnuta češnja češnjaka
  • 100 g sira (ricotta, feta, skuta...)
  • ulje za pečenje

Vino Lukačević Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: