Ražnjići od goveđeg filea

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Meso narežite na ploške, posolite i, ako želite, začinite paprom.
  2. Luk, koromač i papriku narežite na kocke, razlistajte luk i koromač.
  3. Na drvene štapiće za ražnjiće nabodite sastojke ovim redom: meso, luk, meso, koromač, meso, paprika, luk, meso, paprika, koromač i na kraju meso. Ako želite, pokapajte uljem i pecite na roštilju sa svih strana.
  4. Gotove ražnjiće premažite maslinovim uljem. BBQ umak stavite u posudice, dodajte ražnjiće, grančicu ružmarina i origana pa poslužite.

Savjet: Govedinu možete peći na tri načina, slabo, srednje ili jako (rare, medium ili well done)​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 700 g goveđeg bifteka ili odležanog maturiranog ramsteka
  • 200 g zelene paprike
  • 200 g crvenoga luka
  • 200 g koromača, korijen
  • 50 - 60 ml maslinova ulja
  • 120 ml BBQ umaka
  • sol i papar
  • grančica ružmarina i svježeg origana

Vino Degrassi Cabernet Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: