Pileća prsa s bulgurom i voćem

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. U donji lonac posude za kuhanje na pari zagrijte pileći temeljac. Dodajte mljeveni cimet, muškatni oraščić, sitno sjeckane sušene marelice, suhe grožđice i bulgur. Pileća prsa bez kože dobro operite u hladnoj vodi pa ih stavite u gornju rešetkastu posudu iznad posude u kojoj je zakuhao temeljac s bulgurom. Prsa posolite, popaprite pa pospite naribanom koricom limuna i naranče. Lonac za kuhanje na pari poklopite pa sve zajedno kuhajte 10-15 minuta dok piletina ne bude dobro skuhana. Nakon toga uklonite rešetkasti lonac s pilećim prsima a ako je potrebno kuhajte bulgur još nekoliko minuta. 
  2. U kuhani bulgur umiješajte sok od 1 naranče na bulgur. Sve lagano pospite nasjecaknim listovima svježeg bosiljka i poslužite sa salatom od rukole ili potočarke. Dodatno začinite po želji.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600g pilećih prsa (4 x 150g)
  • 900ml pilećeg temeljca
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 300g bulgura
  • naribana korica 1/2 naranče
  • naribana korica 1/2 limuna
  • 125g sušenih marelica
  • 80g suhih grožđica
  • sok 1 naranče
  • 1 žlica svježih listova bosiljka
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Prodan Muškat žuti


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: