Dagnje na žaru

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Dagnje dobro očistite (istrljajte ih četkom ili žicom), operite i stavite direktno na žar ili na vruću ploču štednjaka. Pecite ih sve dok se u potpunosti ne otvore pa ih prebacite u veću posudu.
  2. Maslinovu ulju dodajte prošek, limunov sok, protisnuti češnjak, peršin i sitno narezani luk te, ako je potrebno, posolite i popaprite.
  3. Dobro izmiješajte, prelijte preko dagnji i ponovo sve zajedno dobro izmiješajte.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 3 kg dagnji
  • 100 ml maslinova ulja
  • 50 ml prošeka
  • 1 žlica limunova soka
  • 50 g luka srebrenca
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 5 češnjeva češnjaka
  • sol i papar

Vino Miličić Plavac Mali


0,75L

Temp. serviranja:
18-20ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: