Lagani proljetni cheesecake

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

150 min
  1. Indijske oraščiće namočite najmanje 4 sata. Ocijedite ih i isperite.
  2. Za podlogu miksajte bademe do brašnaste strukture. Dodajte datulje, sol, vaniliju i kakao i miksajte dok ne dobijete kompaktnu ljepljivu smjesu.
  3. Obložite manji kalup za kolač prozirnom folijom i ravnomjerno rasporedite smjesu na dno kalupa.
  4. Stavite indijske oraščiće u blender, dodajte 2 žlice vode i miksajte do glatke strukture. Dodajte ostale sastojke (jogurt, sir, vaniliju, sok od limuna i med) i miksajte dok ne dobijete kremu.
  5. Za zgušnjavanje pomiješajte vodu s agar agarom i stavite kuhati do vrenja. Smanjite temperaturu i kuhajte miješajući još 1 minutu. Malo ohladite i umiješajte u kremu te ponovno kratko miksajte.
  6. Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi. Stavite u hladnjak najmanje 2 sata.
  7. Prije posluživanja ukrasite jestivim proljetnim cvijećem ili voćem. 

 

Poslao čitatelj: zdravaiva

Provjerio 

Sastojci

Za 4 osobe

Za podlogu:

  • ½ šalice badema
  • 10 datulja bez koštica
  • ½ jušne žlice kakaa
  • 2 jušne žlice kokosovog ulja
  • prstohvat himalajske soli
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Za kremasti dio:

  • ½ šalice indijskih oraščića
  • 6 jušnih žlica grčkog jogurta
  • 200 g svježeg kravljeg sira
  • 3 jušne žlice meda
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • sok od pola limuna

Za zgušnjavanje kreme:

  • 2 čajne žličice agar agara u prahu
  • ½ šalice vode

 

*šalica = 2,5 dl
Napomena: recept je prilagođen manjem kalupu za torte (promjera oko 16 cm). Za veći kalup udvostručite sastojke.​

Vino Prodan Muškat žuti


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: