Orecchiette s brokulom i bosiljkom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Koricu limuna naribajte i iscijedite sok. Parmezan naribajte na sitni ribež.
  2. U blender stavite bosiljak, inćune i žličicu ulja od inćuna, naribanu koricu i sok od limuna, parmezan i malo kipuće vode. Premjestite u veću zdjelu.
  3. Tikvicu narežite na kockice i popržite u tavi na malo maslinovog ulja.
  4. Brokulu operite i odvojite cvjetiće.
  5. Pinjole i bademe popržite na suhoj tavi.
  6. U posoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu, nakon 10 minuta dodajte  i cvjetiće brokule. Kuhajte još 5 minuta. Procijedite.
  7. Kuhanu tjesteninu i brokulu ubacite u zdjelu s umakom, dodajte popržene tikvice, pažljivo promiješajte.Posipajte ribanim parmezanom i poprženim pinjolima, poslužite toplo.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 320 g orecchietta
  • 1 svežanj svježeg bosiljka
  • 50 g fileta inćuna u ulju
  • 1 limun
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 peperoncino
  • 30g parmezana
  • 1 tikvica
  • 2manje glavica brokule
  • 50g pinjola
  • listići badema
  • maslinovo ulje, sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: