Mesna štruca

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Pećnicu zagrijte na najvišu temperaturu. 
  2. Na vrućoj tavi, na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk, dodajte crvenu papriku, komorač, korijandar i na kraju nasjeckani češnjak. Pustite da se ohladi.
  3. U blenderu sameljite krekere.
  4. U zdjeli pomiješajte meso, krekere, luk sa začinima, origano i senf. Dodajte jaje, sol i papar, dobro izmješajte i oblikujte štrucu.
  5. Pećnicu smanjite na 200°C.  Štrucu premažite maslinovim uljem i pecite oko 40 minuta.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500g mljevene junetine
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žličice dijon senfa
  • 1 jaje
  • 12 krekera
  • 1 žiličica slatke crvene paprike
  • 2 žličice sušenog origana
  • 1 žličica mljevenog komorača
  • 1 žličica mljevenog korijandra
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Vino Orahovica Frankovka


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: