Rižoto od graška i mente

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Skuhajte grašak. Polovinu kuhanog graška i listove mente sameljite u blenderu, dodajte malo maslinovog ulja da dobijete glatku kremu.
  2. Ljutiku nasjeckajte i popržite na mješavini maslaca i maslinovog ulja. Dodajte rižu, malo ju popržite pa podlijte s malo temeljca, tek toliko da je riža prekrivena tekućinom. Kad riža zakipi posolite ju. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje i podlijevanje temeljcem 
  3. 15-20 minuta dok se riža ne skuha.
  4. Dodajte kremu od graška i mente i ostatak graška. Na kraju dodajte parmezan i žlicu maslaca i žustro promiješajte.
  5. Pospite listićima mente i listićima parmezana, poslužite toplo.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200g riže (carnaroli)
  • 250g mladog kuhanog graška
  • 50g maslaca
  • 1l povrtnog temeljca 
  • 50g parmezana
  • stručak mente
  • 2 ljutike
  • sol
  • maslinovo ulje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: