Povrtni složenac

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Očistite i nasjeckajte češnjak. Tikvice i patliđan narežite uzdužno na deblje trake.
  2. Komorač izrežite na četvrtine, pa na trake. Pecorino naribajte, a mozarellu usitnite.
  3. Na maslinovom ulju popržite češnjak, dodajte pelate i pirjajte 20tak minuta dok se umak ne zgusne. Dodajte natrgane listiće bosiljka, žličicu šećera da neutralizirate kiselinu od rajčica, sol i papar.
  4. Na jakoj vatri ugrijte rebrastu tavu. Prepržite povrće na maslinovom ulju. U vatrostalnu posudu slažite redom patliđan, tikvice, komorač, prelijte umakom od rajčica i pospite mozarellom i pecorinom. Slažite redove dok ne potrošite sve sastojke. Završite sa tikvicama umakom i pecorinom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800g pelata
  • 200g mozzarelle
  • 100g pecorina
  • 500g patliđana 
  • 500g tikvica 
  • 2 manja komorača
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • bosiljak
  • žličica šećera
  • papar
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: