Juha od tikvica

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Tikvice operite, razrežite na četvrtine pa na manje komade. Češnjak i ljutiku nasjeckajte.
  2. Naribajte sir. Operite listove bosiljka i odvojite ih od stabljike.
  3. Na maslinovom ulju popržite ljutiku, dodajte češnjak i tikvice. Poklopite i lagano prijajte. Kad tikvice požute podlijte ih temeljcem. Kuhajte dok tikvice potpuno ne omekšaju, posolite, popaprite. Dodajte listove bosiljka i štapnim mikserom napravite glatku juhu. Dodajte par žlica creme fraîché i ribani sir. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1kg tikvica
  • 140ml creme fraîché
  • 500ml povrtnog temeljca
  • 120g sira grana padano
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 ljutike
  • stručak bosiljka
  • papar 
  • sol 
  • maslinovo ulje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: