Salata od tjestenine i tune

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Krastavac ogulite, prerežite na pola, očistite od sjemenki i narežite na kockice.
  2. Pola glavice brokule operite, očistite i izrežite cvjetiće. Masline bez koštica prepolovite, možete koristiti i crne i zelene masline. Rajčicu prepolovite
  3. Pripremite zdjelu sa hladnom vodom (što hladnija to bolje). U kipućoj vodi kratko (1-2 minute) prokuhajte cvjetiće brokule. Izvadite brokulu i odmah ju potopite u hladnu vodu. Procijedite.
  4. U vodi u kojoj ste kuhali brokulu možete skuhati tjesteninu.
  5. Tunu ocijedite od viška ulja i vilicom usitnite. U većoj zdjeli pomiješajte ocijeđenu tjesteninu, usitnjeni feta sir, masline, rajčice, krastavce i brokulu. Promiješajte i po želji dodajte maslinovo ulje.
  6. Natrgajte listiće mente i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250g tjestenine
  • 1 konzerva tune
  • 150g feta sira 
  • 1/2 glavice brokule
  • 100g crnih maslina
  • 100g cherry rajčica
  • 1 manji krastavac
  • stručak mente
  • maslinovo ulje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: