Hrskava salata s mrkvom, rotkvicama i jabukama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Očistite i ogulite mrkvu pa je narežite na tanke štapiće. Operite rotkvice pa ih narežite na tanke ploške. Operite jabuke, narežite ih na 4 dijela pa očistite od sjemenki. Narežite ih na tanke ploške. U tavi lagano prepržite sjemenke sezama. U toplu vodu stavite suhe grožđice da malo omekšaju. Ocjedite ih i stavite da se posuše.
  2. Sve sastojke osim sjemenki sezama stavite u duboku zdjelu. Dodajte sol, papar, maslinovo ulje, vinski ucat umak tahini i sve dobro promješajte. Pospite nasjeckanim listovima peršina i mente. Lagano promješajte pa rasporedite u zdjelice i pospite blago preprženim sjemenkama sezama.
  3. Ukoliko želite malo “pojačati” ovu salatu možete joj dodati prepečenih pilećih prsa ili kozica. Možete i prepržiti lepinju pa je napuniti ovom božanstevnom salatom uz dodatak par kockica feta sira. Za koju god se verziju ovog jela odlučili, sigurno nećete pogriješiti.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 300g svježe mrkve (narezane na trakice)
  • 150g rotkvica
  • 2 hrskave jabuke
  • 1 žlica suhih grožđica
  • šaka svježe metvice
  • šaka svježeg peršina
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 8 žlica maslinova ulja
  • 1 žlica umaka tahini
  • 4 žlice kvalitetnog vinskog octa
  • 2 žlice sjemenki sezama (preprženih)

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: