Janjeći šiš ćevapi

Vaša ocjena:

1

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Za janjeće mljeveno meso koristite dijelove janjećeg vrata, rebra, plećke i potrbušine. Na 1kg mesa dodajte 10% janjećeg loja. Mljeveno meso stavite u veću zdjelu, dodajte 20g soli i 0,05g papra te začinite ružmarinom. Malo praška za pecivo umutite sa malo mlake vode pa dodajte u smjesu te sve zajedno dobro izmiješajte rukama. U trenutku kada vam se smjesa počne lijepiti za ruke znači da je meso spremno za oblikovanje šiš ćevapa.
  2. Navlažite ruke kako bi lakše oblikovali mesne kuglice pa ih razvaljajte u tanke "kobasice". Nabodite ih na drveni štapić za ražnjiće koji prethodno možete namočiti u vodi kako ne bi gorio prilikom pečenja na grillu. Svaki šiš omotajte tankom šnitom pancete. Na umjerenoj vatri zagrijte grill tavu pa pecite nekoliko minuta s jedne i sa druge strane dok šiš ćevap ne bude pečen.
  3. Ove ukusne janjeće šiš ćevape servirajte uz ljubičasti ili neki drugi luk po želji, te domaći kajmak bez kojega šiš ćevape ne možete niti zamisliti.

Dobar tek!

Sastojci

Za 0 osoba

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE: